Kjøpe bolig sammen, med ulik egenkapital?
De fleste samboere har ikke helt lik egenkapital ved kjøp av felles bolig, og er usikre på hvordan det skal bli en rettferdig fordeling av eierandeler i boligen.
De fleste samboere har ikke helt lik egenkapital ved kjøp av felles bolig, og er usikre på hvordan det skal bli en rettferdig fordeling av eierandeler i boligen.
Mange ønsker å eie 50/50, men er egentlig det så lurt hvis den ene går inn med mer egenkapital? Her skaldu få noen gode råd:
Ved et fremtidig salg vil noen kreve å få egenkapitalen ut. Men hva om boligprisene da er endret og verdien på boligen redusert? Skal da den andre parten måtte betale til sin tidligere samboer?
Et boligkjøp er en investering, med verdi som variere. Akkurat som med investering i aksjer. Vi anbefaler å ha eierandeler som gjenspeiler det man går inn med. Ved et salg vil da overskuddet fordeles etter den eierbrøken dere har og det blir rettferdig og forutsigbart for begge parter.
Vi får ofte spørsmål fra våre kunder på hvordan dette skal regnes ut og har gode verktøy for dette i vår samboerkontrakt. Nå er vår kalkulator enda mer tilgjengelig for deg, slik at du lett kan få et overblikk over deres situasjon. Det kan for eksempel være lurt å prøve vår samboerkalkulator før dere går til banken for å snakke om boliglån og fordeling. I tillegg kan du simulere et fremtidig boligsalg og se hva dere begge vil få ut av salget dersom boligen enten synker eller stiger i verdi.
Dere kan også logge inn og prøve vår samboerkontrakt og teste verktøyet helt gratis og uten forpliktelser. Man betaler først ved siste steg dersom man ønsker å opprette en kontrakt.
I vår digitale kontrakt har vi flere gode hjelpemidler som er nyttige for å kartlegge deres situasjon for et ryddig og rettferdig samliv.
Ulik egenkapital, hvordan man ønsker å fordele lånet mellom seg og andre ting spiller inn når eierandelene skal regnes ut. Prøv vår kalkulator for eierandeler for å se hvordan deres situasjon ser ut.
Prøv nåEktepakt er aktuelt for dere som ønsker å lage en skreddersydd forhåndsavtale om deling av verdier ved skilsmisse eller død. Uten en ektepakt gjelder ekteskapslovens regler om felleseie.
Det beste rådet når det gjelder uskifte er at man bør forstå hva det omfatter og ta et aktivt valg som passer for deg og dine nærmeste.
Å sitte i uskiftet bo betyr at du utsetter arveoppgjøret til din avdøde partner. Den gjenlevende bør i hvert enkelt tilfelle ta en vurdering på om det er lurt å sitte i uskiftet bo – det er nemlig ikke slik at det er lurt for alle.
Hos Justify forstår vi at juridiske spørsmål kan være utfordrende. Derfor har vi utviklet en ny tjeneste, Veiviser. Veiviser gir deg klar og tydelig veiledning om jussen og hvilken retning du bør ta når du har en juridisk utfordring.
Det er flere grunner til at en standardisert mal for fremtidsfullmakt kan gi deg trøbbel når den trer i kraft. Advokat Dag Josef Foss forteller deg hvorfor å laste ned en mal fra nettet ofte ikke er en god løsning.
Planlegger du hva som skal skje etter din bortgang, kan det være utfordrende å ta hensyn til alle i familien. Kanskje spesielt i familier med barn fra tidligere forhold?