Trygg samboer på 1-2-3

Kjedelig avtale – eller nyttig verktøy? I Justify holder vi en knapp på det siste og tilbyr en samboerkontrakt som betyr null forvirring og mer sikkerhet for begge parter.

Et ungt par som lager mat sammen på kjøkkenet

En gyldig samboerkontrakt trenger ikke være en stor greie. Men – den kan være en ganske så nyttig og fin greie! Rett og slett fordi den:

  • Er en avtale som beviser at dere vil ta vare på hverandre uansett hvordan forholdet går
  • På en superenkel måte hjelper dere å organisere økonomien i forholdet
  • Gjør dere til ekte samboere – noe som jo er en aldri så liten kjærlighetserklæring i seg selv.

Med Justify på laget kan samboerkontrakten bli noe langt mer enn en statisk oversikt over hvem som eide hva da dere flyttet sammen for første gang. Vårt enkle og nyttige verktøy lar dere holde avtalen oppdatert og gyldig til enhver tid. Sagt på en annen måte: Vi har gjort det skikkelig enkelt å samle voksenpoeng (uansett alder!)

Her kommer tre enkle råd fra advokatene i Justify:

Hold det ryddig fra start

Beregning av riktig eierbrøk ved kjøp av ny bolig, oversikt over eiendeler, penger man har fått i gave eller arv, andre eiendommer og verdigjenstander er eksempler på forhold det er smart å ha med i en ryddig oversikt fra starten av et samboerskap. Dette er enkelt å sette opp i systemet vårt, som også hjelper dere å regne ut hva som blir eierandelen basert på den enkeltes eierkapital osv.

Nysgjerrig? Prøv verktøyet med en gang.

Hele poenget med dette er rettferdig fordeling, forutsigbarhet og en ryddig start på det hele – som også legger det viktige grunnlaget for prinsippet om at ingen skal komme svakere økonomisk ut fra et (eventuelt!) brudd enn den økonomiske situasjonen man har som samboer.

Hold det oppdatert

Justify sin samboerkontrakt er et verktøy hvor dere alltid har en oppdatert oversikt over ting som eierandeler, felles lån, oppussing, faste utgifter og hvem som eier hva.

Fordi et samboerforhold i aller høyeste grad er levende, bør det samme gjelde for samboerkontrakten. Vår digitale løsning gjør at dere kjapt og enkelt kan legge inn endringer og nye hendelser fortløpende.

På tide med oppussing?
Da kan dere legge inn hvem som har bidratt med hva og samtidig velge om dere ønsker oppdatert beregning av eierandeler.

Ekstra nedbetaling?
Bonus, arv eller andre midler som er benyttet til å betale ned på boliglånet, er lurt å få inn i oversikten.

Hjemme med barn?
Dersom en av dere jobber deltid/er hjemme med barn, kan dere velge å kompensere for dette (lavere inntekt, tapt pensjon, færre muligheter til sparing etc.) i verktøyet. Les mer om typiske samboerfeller her.

Planer om å gifte dere?
Da gir samboerkontrakten en god oversikt over eiendelene og verdiene som hver av dere tar med seg inn i ekteskapet. Enkelt og greit!

Hold det ekte

Det er jo et råd som gjelder uansett, egentlig. Men det er i hvert fall ingen grunn til å tenke at kjærligheten eller romantikken er mindre ekte dersom man skriver samboerkontrakt, snarere tvert imot! Og så er det jo så enkelt: Bare logg inn, fyll ut, og oppdater når dere vil. Vi passer på at den ligger lagret et trygt sted – livet ut eller så lenge du vil.

Få god orden i samboerforholdet

Med en digital samboerkontrakt kan dere avtale eierforhold i boligen, få orden på egenkapital, fellesutgifter og eiendeler på en trygg og enkel måte.

Les mer om samboerkontrakt

Flere artikler

2024-07-01
Er det greit å opprette fremtidsfullmakt med en mal fra nettet?

Det er flere grunner til at en standardisert mal for fremtidsfullmakt kan gi deg trøbbel når den trer i kraft. Advokat Dag Josef Foss forteller deg hvorfor å laste ned en mal fra nettet ofte ikke er en god løsning.

2024-06-13
Særkullsbarn og samtykke til utsettelse av arveoppgjør (uskifte)

Planlegger du hva som skal skje etter din bortgang, kan det være utfordrende å ta hensyn til alle i familien. Kanskje spesielt i familier med barn fra tidligere forhold?

2024-04-10
Stor endring i skattemeldingen for samboere

Har du sjekket skattemeldingen og kanskje har du fått med deg den betydelige endringen som berører mange samboere?

2024-04-04
Nå lanseres Veiviser, en helt ny juridisk rådgivingstjeneste fra Justify

Endelig en tjeneste i Norge som gir deg svar på hva du bør gjøre.

2024-04-04
Fant gode løsninger ved å bruke Veiviser fra Justify

Da brødrene Andreas og Martin Julseth ønsket å finne løsninger på hvordan de, skattemessig og arvemessig, kunne hjelpe sin mor, møtte de en rekke komplekse juridiske spørsmål.

2024-03-24
Ta påskepraten: Tips til samtaler om fremtiden

Mange nordmenn havner i konflikter som en følge av arveoppgjør. Gode samtaler om arv, ønsker og forventninger kan hindre at irritasjon og usikkerhet utvikler seg til konflikt i familien. Men hvordan gjør man det, egentlig?