Behov for en stedfortreder? Slik gjør du det!

Trenger du noen til å hente medisiner, gjøre opp et dødsbo, eller kanskje signere en viktig kontrakt? Av og til trenger man en stedfortreder –men da trenger du også en fullmakt.

Illustrasjonsfoto av en ung mann som står på en togstasjon og ser på mobiltelefonen sin

Det er ikke alltid det passer å være på rett sted til rett tid. Hvis du for eksempel er på reise eller innlagt på sykehus, er det vanskelig – eller kanskje til og med umulig – å delta i et viktig møte eller signere på kjøpskontrakten til den nye leiligheten din samtidig.

Med en fullmakt kan en person handle på dine vegne i bestemte situasjoner. Den må inneholde informasjon om hvem du gir fullmakten til, hva du trenger hjelp til og hvor lenge fullmakten er gyldig.

En fullmakt kan være nyttig i mange situasjoner, for eksempel:

  • Hvis du er på reise og trenger hjelp til noe som krever fysisk oppmøte
  • Hvis alderdom eller helse gjør at du trenger å delegere oppgaver til noen andre
  • Hvis du har behov for at noen representerer deg i forretnings- og økonomiske transaksjoner når du selv ikke har mulighet
  • Hvis du trenger at en annen enn deg selv tar avgjørelser om medisinsk behandling og omsorg når du ikke er i stand til å gjøre det selv
  • Hvis du trenger en person til å håndtere utførelsen av et testament og/eller arveprosess

Hos Justify kan du enkelt opprette en digital fullmakt med trygg signering og der du får ekstra fleksibilitet gjennom å kunne aktivere og deaktivere fullmakten ved behov.

Det har aldri vært enklere eller tryggere å opprette og ta i bruk en fullmakt. Hos Justify kan når som helst trekke fullmakten tilbake og din fullmektig kan enkelt fremvise og dele en gyldig fullmakt digitalt - helt uten papir.

Noen fullmakter får du helt kostnadsfritt hos Justify, mens andre har en fast kostnad. Du har også mulighet til å skrive din egen, hvis du ikke finner et alternativ som passer deg. Les mer om fullmaktene vi tilbyr.

Fullmakt eller fremtidsfullmakt?

Selv om begrepene ligner, er fullmakt og fremtidsfullmakt to forskjellige juridiske dokument. Mens en fullmakt lar noen handle på dine vegne umiddelbart, er en fremtidsfullmakt noe som først gjelder når du ikke lenger er i stand til å ta vare på deg selv.

Gi mulighet til å opptre og handle på dine vegne

Med en digital fullmakt kan du kjapt få hjelp til å utføre store og små oppgaver du trenger at noen gjør for deg.

Les mer om fullmakt

Flere artikler

2024-07-01
Er det greit å opprette fremtidsfullmakt med en mal fra nettet?

Det er flere grunner til at en standardisert mal for fremtidsfullmakt kan gi deg trøbbel når den trer i kraft. Advokat Dag Josef Foss forteller deg hvorfor å laste ned en mal fra nettet ofte ikke er en god løsning.

2024-06-13
Særkullsbarn og samtykke til utsettelse av arveoppgjør (uskifte)

Planlegger du hva som skal skje etter din bortgang, kan det være utfordrende å ta hensyn til alle i familien. Kanskje spesielt i familier med barn fra tidligere forhold?

2024-04-10
Stor endring i skattemeldingen for samboere

Har du sjekket skattemeldingen og kanskje har du fått med deg den betydelige endringen som berører mange samboere?

2024-04-04
Nå lanseres Veiviser, en helt ny juridisk rådgivingstjeneste fra Justify

Endelig en tjeneste i Norge som gir deg svar på hva du bør gjøre.

2024-04-04
Fant gode løsninger ved å bruke Veiviser fra Justify

Da brødrene Andreas og Martin Julseth ønsket å finne løsninger på hvordan de, skattemessig og arvemessig, kunne hjelpe sin mor, møtte de en rekke komplekse juridiske spørsmål.

2024-03-24
Ta påskepraten: Tips til samtaler om fremtiden

Mange nordmenn havner i konflikter som en følge av arveoppgjør. Gode samtaler om arv, ønsker og forventninger kan hindre at irritasjon og usikkerhet utvikler seg til konflikt i familien. Men hvordan gjør man det, egentlig?